Sramotno: Lopovi ukrali darove za najmlađe korisnike javne kuhinje u Sarajevu!

Radiosarajevo.ba
Sramotno: Lopovi ukrali darove za najmlađe korisnike javne kuhinje u Sarajevu!

Lopovi su kasno sinoć obili prostorije Crvenog križa Novo Sarajevo i ukrali sve prikupljene stvari namijenjene za pripremu paketića najmlađim korisnicima Javne kuhinje u općini Novo Sarajevo.

U jeku priprema za dodjelu paketića lopovi su odnijeli sve slatkiše i igračke te jednu od tri lutke za reanimaciju koje su se nalazile u prostorijama Crvenog križa, potvrdila je za Radiosarajevo.ba Amina Kurtagić glasnogovornica CK Novo Sarajevo.

Podsjetimo, veliki broj građana odazvao se pozivu Crvenog križa tokom proteklog vikenda , a prikupljanje je trebalo biti nastavljeno i ove sedmice.

Akcija "Jedan paketić - jedan osmijeh" trebala je biti završena podjelom paketića krajem sedmice.

Inače, javne kuhinje u BiH nalaze se u 27 općina u BiH, a osim Crvenog Krsta/Križa, neke od njih finansiraju i Merhamet te Caritas. Više o javnim kuhijama u BiH saznajte na ovom linku

Kontaktirali smo i MUP Kantona Sarajevo, gdje nam je rečeno da je policija obavila uviđaj i da se traga za još uvijek nepoznatim počiniocem_ima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije