Spahić: Sarajevo je Grad slobode, mira i ljudskih prava

Fena
Spahić: Sarajevo je Grad slobode, mira i ljudskih prava
FOTO: Fena / Ibrahim Spahić

Predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić čestitao je sugrađanima 6.april - Dan Grada Sarajeva porukom kako je uvjeren da građanke i građani BiH u zemlji i svijetu duboko u sebi, osjećaju i znaju koliko je 'satkana i od njihovog prkosa i sna, lijepa i dragocjena zemlja BiH i kako je Sarajevo njihov Grad slobode, mira i ljudskih prava'.

"Najveće vrijednosti  Sarajeva, glavnog grada BiH su sloboda i mir. Kulturne i povijesne raznolikosti nas povezuju  i daruju i građanima Sarajeva i Gradu jedinstveno bogatstvo zajedničkog života. Urbani ritam Sarajeva pokreće kreativne energije neimara Grada i trajna je inspiracija za sve stanovnike i putnike namjernike koji  ga pohode", kaže Spahić u čestitki.

Naglašava da je danas Sarajevo grad u kojem se poštuju svi oni koji su učestvovali u njegovom oslobođenju u Drugom svjetskom ratu i dali i svoje živote za slobodu, a sa svojih olimpijskih vrhova Sarajevo šalje poruku mira uzavrelom svijetu. 

"Vrijeme je da se i 27 godina poslije mirovnih demonstracija građana
BiH od 5. aprila 1992. godine koje smo otvorili u Velikoj sali Skupštine RBiH/PS BiH i zaključili 6. aprila 1992. o ovom historijskom događaju u modernoj povijesti BiH objave autentični dokumenti,kao i da se period 1992.-1996. interpretira u svijetlu činjenica i istine, jednako u obrazovnim programima, naučnoj i stručnoj i svekolikoj javnosti, kako bi naša budućnost, posebno mladih, bila u znaku slobode i mira, međusobnog poštovanja i razumijevanja, i ekonomskog  i društvenog razvoja, a ne u znaku proizvodnje  nacionalizma i konflikata", navodi predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić u čestitki povodm Dana grada Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije