SOS Dječije selo: Susret povodom Međunarodnog dana porodice

Radiosarajevo.ba
SOS Dječije selo: Susret povodom Međunarodnog dana porodice

SOS Dječije selo bit će domaćin 14. susreta predstavnika centara za socijalni rad i ministarstava socijalne zaštite iz cijele Bosne i Hercegovine, koji će biti održan sutra u Sarajevu, povodom obilježavanja Međunarodnog dana porodice.

Cilj tih susreta jeste promocija porodičnog oblika brige za djecu bez roditeljskog staranja. Tokom susreta bit će predstavljen i projekt "Brini o meni" koji ima za cilj podizanje kvaliteta brige o djeci u porodici i sistemu javne brige. 

Očekuje se učešće predstavnika iz Centara za socijalni rad s područja cijele BiH, te predstavnika entitetskih i kantonalnih ministarstava za rad i socijalnu politiku.

Učesnici susreta razgovarat će o važnosti porodičnog okruženja za odrastanje djece bez roditeljskog staranja, procesu deinstitucionalizacije, te modelima podrške biološkim porodicama, kao i zagovaranju zaštite dječijih prava, saopćeno je iz SOS Dječijeg sela Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije