Snježne padavine nisu iznenadile zaposlenike Parka

Fena
Snježne padavine nisu iznenadile zaposlenike Parka
Prema dosadašnjim informacijama s terena, na površinama u nadležnosti poduzeća Park u Kantonu Sarajevo nije zabilježeno lomljenje grana ni stabala uzrokovano snježnim padavinama.

Radna jedinica Sječa zadužena za održavanje i sječu stabala s mehanizacijom je u stanju pripravnosti i u slučaju potrebe spremna je reagirati na terenu.

Stručna saradnica za informiranje KJKP Park Aldijana Hamza izjavila je Feni da su od početka snježnih padavina i niskih temperatura radnici tog poduzeća angažirani na održavanju parkovskih staza i stepeništa, svakodnevno na terenu, te osim ručnog i mašinskog uklanjanja snijega, redovno vrše i tretiranje staza posipnim materijalom.

"Zimsko održavanje parkovskih staza, stepeništa, otresanje snijega s krošnji drveća, ukrasnog grmlja vrši se svakodnevno i po potrebi", kazala je Hamza.

Prema njenim riječima, od jučer s novim snježnim padavinama svakodnevno zimsko održavanje je i intenzivnije, a trenutno je na terenu oko 70 radnika koji rade na ručnom uklanjanju snijega, posipanju, a na raspolaganju je i cjelokupna mehanizacija poduzeća Park".

Ekipe zimske službe Parka, prema Programu zimskog održavanja, raspoređene su u Starom Gradu i Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Ilidži i Vogošći.

Zimska služba raspolaže potrebnom radnom snagom, kao i mehanizacijom za uklanjanje snijega s parkovskih staza, platoa, stepeništa i mostova, klupa i drugih parkovskih sadržaja, te zalihama soli i posipnog materijala.

Potrebna mehanizacija i radnici KJKP Park će ako se snježne padavine nastave, a i u slučaju potrebe na terenu, biti u pripravnosti i tokom noći kako bi, u skladu s Programom zimske službe i mogućnostima, obavljali svoje zadatke, poručili su iz poduzeća Park.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije