Sarajevo: 140 radnika i 46 vozila čiste gradske ulice

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: 140 radnika i 46 vozila čiste gradske ulice
"Oko 140 radnika i 46 vozila Zimske službe Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad od jutros čiste ulice od snijega na području Kantona Sarajevo", istaknuo je glasnogovornik ovog preduzeća Mirza Ramić.

On je, u izjavi za Fenu, naglasio i da će do 10 sati sve ulice, svih prioriteta biti očišćene, uz veliko zalaganje radnika ovog preduzeća.

Pozvao je građane da paze gdje parkiraju automobile kako bi Zimska služba tog preduzeća mogla obavljati zadatke bez problema, kao i da očiste snijeg ispred stambenih objekata do prve saobraćajnice.

Snijeg koji je napadao tokom noći iznenadio je građane gotovo cijele BiH, posebno jer je danas prvi dan proljeća. Zbog ovog snježnog pokrivača nastali su brojni problemi u saobraćaju širom zemlje, a građani su se teško probijali do poslova i škola.

Ipak, čini se da to nije sve što nam je zima priredila, te su tokom dana u većem dijelu zemlje najavljene sniježne padavine. Također, i u narednim danima se očekuju snijeg i kiša, ali slabijeg intenziteta, te bi takve vremenske trebale potrajati sve do početka naredne sedmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije