Skupština će razmatrati kandidaturu Predraga Kojovića za mandatara

Radiosarajevo.ba
Skupština će razmatrati kandidaturu Predraga Kojovića za mandatara

Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, bit će predložen za novog mandatara Vlade Kantona Sarajevo, odlučeno je na sastanku Predsjedništva i Regionalnog odbora ove stranke. Prijedlog će danas biti upućen u skupštinsku proceduru, izjavio je za Radiosarajevo.ba sekretar ove stranke Albin Zuhrić.

Prema njegovim riječima Kojović je dobio jednoglasnu podršku oba organa stranke.

"To se desilo zato što je istekao rok od 60 dana gdje smo čekali da vidimo hoće li neka od 'većih' stranaka ponuditi svog mandatara. S obzirom na to da se niko nije odlučio na ovaj korak, mi smo odlučili ponuditi Predraga Kojovića za mandatara. Smatramo da je jako važno da imamo novu vladu u kantonu da počne rješavati neke osnovne probleme i pokuša zaustaviti ovu katastrofu."

Iz naše stranke kažu da će sačekati odluke kantonalnih odbora velikih stranaka.

"Po nama bi bilo suludo ne podržati ovu kandidaturu, u trenutku kada niko drugi nije ponudio svoju kandidaturu i nije spreman da se uhvati u koštac sa nekim problemima", rekao je Zuhrić.

Iako se malo može napraviti za šest mjeseci, iz ove stranke poručuju da je važno da se preuzme odgovornost i napraviti nekoliko poteza koji  mogu stabilizirati stanje u kantonu.

"Mora se uvesti finansijska disiplina, moraju se rezati troškovi i moraju se uraditi stvari koje su ljudi tražili na ulicama tokom protesta. Činjenica da od 800 miliona KM budžeta mi imamo 400 miliona duga, jasno govori da su prioritet finansije", dodao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije