KS: Škola u prirodi besplatna za učenike četvrtih razreda osnovnih škola

Radiosarajevo.ba
KS: Škola u prirodi besplatna za učenike četvrtih razreda osnovnih škola
Foto: Press KS / Potpisan Sporazum o realizaciji Projekta „Škola u prirodi“

Ministar za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović potpisao je danas sa direktorom Osnovne škole „Zaim Kolar“ Adisom Hodžićem Sporazum o realizaciji Projekta „Škola u prirodi“ u mjestu Šabići, općina Trnovo, za sve učenike četvrtih razreda osnovnih škola u sarajevskom kantonu.

Ovim sporazumom je predviđen besplatan boravak oko 2.000 osnovaca u trajanju od po tri dana po grupi učenika na bazi dva puna pansiona sa uključenim prijevozom na relaciji škola - Šabići - škola.

„Za ovu namjenu smo osigurali sredstva u iznosu od 150.000 KM koja će biti utrošena u posljednjem kvartalu tekuće godine. U budžetu za narednu godinu planirat će se sredstva za nastavak realizacije ovog projekta, jer nam je cilj da svi učenici pomenutih razreda o trošku Kantonu Sarajevo imaju mogućnost da borave u školi u prirodi. To je naš objekt koji smo mi u mandatu ove Vlade KS rekonstruisali. Pravimo i novi objekt koji će imati dodatne smještajne kapacitete, jer je opredjeljenje ove Vlade i resornog ministarstva da omogućimo svim učenicima u KS besplatnu školu u prirodi“, kazao je nakon potpisivanja ministar Kazazović.

Direktor Hodžić je, ovom prilikom, naglasio kako je ovo izuzetno značajan projekt za njihovu školu.

„'Škola u prirodi' u sastavu naše škole djeluje od 2004. godine i ovo je prvi put da ova vrsta edukacije u prirodnim uvjetima za sve učenike četvrtih razreda bude besplatna. U pitanju je odlična prilika za ovu djecu da jedan dio svoje edukacije provedu na čistom zraku, u prirodi, kao i da obiđu sve ljepote planine Bjelašnice“, istakao je direktor Hodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije