Skakina novogodišnja čestitka: Sarajevo je najjače onda kad je najteže

0
Radiosarajevo.ba
Skakina novogodišnja čestitka: Sarajevo je najjače onda kad je najteže
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka uputio je sugrađanima novogodišnju čestitku.

Kako se navodi, Grad Sarajevo je na čelu sa Skakom prethodnih godina organizirao javne dočeke Nove godine uz nevjerovatan priliv gostiju koji je znatno poboljšao turizam bh. prijestolnice, a Sarajevo je bilo istinski "novogodišnji centar regije". 

Skaka se osvrnuo na prethodne proslave, te uputio čestitku i najljepše želje građanima u Novoj, 2021. godini.

"Stotine hiljada Sarajki, Sarajlija, Bosanaca i Hercegovaca, gostiju našeg grada na dočeku Nove godine u Sarajevu. Muzičko-scenski spektakl i svjetlosna čarolija na nebu iznad bh. prijestolnice. Ovo je slika koju smo slali u svijet četiri prethodne godine. 

Naš grad je opravdao imidž evropske prijestolnice, jedne od najpoželjnijih novogodišnjih destinacija, ujedinjen i okupljen oko pozitivnih projekata i vjere u perspektivniju budućnost", saopćeno je iz Grada Sarajevo. 

Kako se dodaje, Sarajevo je brendiran kao “novogodišnji centar regije” sa ekonomskog i turističkog aspekta i opravdali su ulogu dobrog domaćina.

Prvi put nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, Sarajevo je zabilježilo više od milion noćenja turista. 

"Potvrdio je to i ciklus regionalnih promocija i razgovor sa gradonačelnicima i građanima Ljubljane, Zagreba, Beograda, Skoplja, Podgorice, Novog Pazara, Dubrovnika i Splita. Ovu uspješnu priču kreirali smo sa najvećim estradnim imenima našeg regiona i koncertima najljepših arija i evergreena", istaknuto je u saopćenju. 

Navodi se da je godina na izmaku bila je vrlo izazovna i zahtjevna.

"Neizostavno je tražila optimizam, snagu, hrabrost i strpljivost u svima nama. Ništa manje izazovan neće biti ni kalendar koji je ispred nas. Moramo pokazati mudrost i racionalnost, a Sarajevo je kroz svoju historiju dokazalo da je najjače onda kad je najteže. Mandat administracije na čijem sam čelu obilježit će veliki projekti koji ostaju nasljedstvo Sarajevu, modernom i evropskom gradu koji ostvaruje svoj puni potencijal.

Neprocjenjiva je vrijednost imati priliku pokrenuti i realizirati ih za Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad. Svi ti uspjesi, drage Sarajlije, bez vaše podrške ne bi bili mogući. Uz ličnu i zahvalu u ime gradske vlasti, upućujem najljepše želje za Novu 2021. godinu", piše u Skakinom saopćenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije