Skaka: Zgrada kod Vječne vatre postaje sjedište Grada Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Skaka: Zgrada kod Vječne vatre postaje sjedište Grada Sarajevo
Foto: Facebook / Zgrada kod Vječne vatre postaje sjedište Grada Sarajevo

Jedan od najpoznatijih objekata u Sarajevu, zgrada kod Vječne vatre u ulici Maršala Tita, konačno će dobiti namjenu kakva mu priliči, napisao je na svom zvaničnom Facebook profilu gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Pojasnio je da će ova reprezentativna građevina postati „istinska Gradska kuća“, a glavni grad Bosne i Hercegovine će dobiti svoju pravu adresu i sjedište.

„Naime, Gradsko vijeće je prošle sedmice podržalo odluku kojom se postojeći prostori u kojem je smještena Gradska uprava ustupe Parlamentu FBiH. S druge strane, Vlada FBiH je ranije donijela odluku kojom prostorije u objektu kod Vječne vatre ustupa Gradu Sarajevu za sjedište. Grad Sarajevo i Vlada FBiH spremni su pokrenuti i obnovu i unutrašnje uređenje zgrade“, naglasio je Skaka.

Dodao je da na ovaj način, rješava se dugogodišnji problem smještaja obje institucije i Parlamenta FBiH i Grada, obzirom da sadašnji uvjeti ne zadovoljavaju potrebe za efikasnijim djelovanjem.

„Mi radimo projekte od kojih će grad imati dugoročnu korist, a sve u interesu građana. Objekt koji je izgrađen po projektu čuvenih arhitekata Josipa Vancaša i Karla Paržika dostojan je sjedišta glavnog grada. Na ovaj način ćemo ponovo oživjeti jednu vrlo važnu građevinu u samom centru grada koja će postati prava gradska kuća sa dodatnim sadržajima. Želim se posebno zahvaliti rukovodstvu Vlade Federacije BiH na vrlo uspješnoj saradnji i razumijevanju te gradskim vijećnicima koji su podržali ovaj projekt“, istakao je Skaka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije