Skaka: Na Trebević bi se moglo žičarom već po cijeni od 5 KM

S. H.
Skaka: Na Trebević bi se moglo žičarom već po cijeni od 5 KM
Pripreme za otvaranje Trebevićke žičare naredne godine u punom su jeku.

Građani Sarajeva mogli bi odlaziti na Trebević žičarom već po cijeni od 5 KM, želja je gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulaha Skake.

Trebevićka žičara primarno se obnavlja zbog građana Sarajeva, rekao je u razgovoru za Radiosarajevo.ba Skaka, navodeći kako će zbog toga i cijene vožnje žičarom biti prilagođene građanima.

Iako je u interesu Grada Sarajeva i podizanje i promocija turističke usluge Sarajeva, cijene vožnje žičarom neće biti komercijalne.

"U interesu nam je da firma koja upravlja žičarom posluje pozitivno i cijene će diktirati njeno poslovanje", pojasnio je Skaka.

Trenutno se razmatra da cijena povratne karte bude 5 KM, odnosno u jednom smjeru 2,5 KM.

Razmatra se i cijena karata za studente, penzionere, kao i porodične karte, jer je u interesu Grada Sarajeva promocija zdravog života i boravka u prirodi za građane Sarajeva.

Cijenu karata za Trebevićku žičaru razmatrat će i Skupština poduzeća koje će upravljati žičarom, te će nakon toga biti poznate i konačne cijene.

Građane će na Trebeviću dočekivati i obnovljen sadržaj - završava se planinarska staza koju uređuju planinari, a u planu je i otvaranje restorana Vidikovac.

Također, Skaka je za naš portal ekskluzivno otkrio da će na Trebeviću biti uređena i 800 metara duga staza za skijanje od Vidikovca do Čolinih kapa.

Trebevićka žičara imat će 33 moderne kabine sa 10 mjesta koje će za sat vremena iz grada do Trebevića moći prevesti i do 1.200 putnika. Gondole će biti olimpijskih boja - zelena, crvena, plava, crna i žuta.Vožnja novom žičarom do Trebevića će trajati sedam minuta i 15 sekundi, umjesto nekadašnjih dvanaest.

"Neće biti vožnje džabe. Odnosno, neće biti privilegovanih za besplatnu vožnju - niti političari, premijera. Čak će i gradonačelnik kupovati kartu", rekao je Skaka za naš portal.

Otvaranje Trebevićke žičare očekuje se 6. aprila 2018. godine ako sve bude teklo prema planu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije