Uprkos najavljenoj deložaciji OŠ SSK, premijer Konaković obećao pomoć

Radiosarajevo.ba
Uprkos najavljenoj deložaciji OŠ SSK, premijer Konaković obećao pomoć
Općina Centar / OŠ Silvije Strahimir Kranjčević
Općinski sud u Sarajevu za 16. august ove godine najavio je deložaciju Osnovne škole Silvije Strahimir Kranjčević iz objekta na adresi Mehmed-paše Sokolovića 2.

Na ovu odluku Suda reagirali su iz Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH.

"Nećemo dozvoliti izbacivanje radnika i učenika na ulicu, a svima je poznato da mi imamo načina i mehanizme da zacrtane ciljeve i obećano ostvarimo. Dakle, sugerirat ćemo resornom ministarstvu i Vladi Kantona Sarajevo da, ako nema drugog načina da se spriječe ucjene i dok se pravni spor na sudu ne okonča, potpiše Sporazum o zakupu sa Savezom izviđača FBiH i za školsku 2017/2018. godinu plati zakupnina u iznosu od 120.000,00 KM", poručio je predsjednik Sindikata Saudin Sivro.

Ako se situacija ne riješi na prethodno navedeni način, pozitivan za članove Sindikata, ističu da će iskoristiti zakonom dozvoljene mjere sindikalne borbe.

"Nije isključeno da od 15. augusta 2017. godine, na adresi Mehmed-paše Sokolovića br. 2, organiziramo stalni masovni protest podrške članovima Sindikata u OŠ Silvije Strahimir Kranjčević", navodi Sivro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije