Sindikat policije KS-a najavio potpunu obustavu rada

Radiosarajevo.ba
Sindikat policije KS-a najavio potpunu obustavu rada

Sindikat policije Kantona Sarajevo nekoliko puta je pokušao razgovarati s v.d. premijerom i ministrom finansija Kantona Sarajevo Muhamedom Kozadrom kako bi našli rješenja za poboljšanje njihovog ekonomskog, pravnog i socijalnog statusa, navodeći da su ti pokušaji ignorirani uz krajnje nekorektan odnos Kozadre.

Sindikat upozorava javnost da će u narednom periodu donijeti odluku o pokretanju radikalnih sindikalnih aktivnosti, a koje neće isključivati djelomične ili potpune obustave rada. 

Činjenica da članovi sindikata i policijski službenici svojim tijelima štite ona mjesta u kojima danas ministar Kozadra gradi svoje "bastione nedodirljivosti", očigledno nije dovoljan razlog da nam se barem pruži prilika za razgovor.

Nije nam poznat razlog ove otuđenosti v.d. premijera i ministra Kozadre od stvarnih problema s kojima se svakodnevno susrećemo, ali porazna je činjenica da isti ništa ne poduzima da se ispoštuju barem postojeće obaveze kada su u pitanju isplate naknada iz radnog odnosa policijskih službenika, ističe se u saopćenju Sindikata policije KS-a.  

Sindikat smatra da Kozadra nema namjeru u dogledno vrijeme opremiti policijske službenike neophodnom opremom za obavljanje svakodnevnih poslova i zadataka, čime, ističe se u saopćenju, direktno ugrožava sigurnost građana i njihove imovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije