SFF ove godine srušio rekorde: Nikada više turista u Sarajevu za vrijeme trajanja festivala

1
Radiosarajevo.ba
SFF ove godine srušio rekorde: Nikada više turista u Sarajevu za vrijeme trajanja festivala
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Kanton Sarajevo je prema stastističkim podacima tokom ovogodišnjeg, 30. izdanja Sarajevo Film Festivala bio najposjećeniji u odnosu na sve dosad zabilježene statistike dolazaka i noćenja turista tokom proteklih godina.

"Statistika Turističke zajednice KS pokazuje da je u Kantonu Sarajevo tokom trajanja Sarajevo Film Festivala zabilježeno blizu 40.000 dolazaka i ostvareno više od 83.000 noćenja" potvrdio je Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice KS.

Broj dolazaka turista za vrijeme održavanja Sarajevo Film Festivala 2024. godine u odnosu na
vrijeme održavanja SFF-a 2023. povećan je za 16,5 posto, dok je u poređenju sa 2022. povećanje za 55,8 posto, te u odnosu na 2019. godinu za 71,9 posto.

Cijene u Bosni i Hercegovini: Prevoz i zdravstvo skupi, hrana i odjeća jeftiniji

Cijene u Bosni i Hercegovini: Prevoz i zdravstvo skupi, hrana i odjeća jeftiniji

Broj noćenja turista za vrijeme održavanja Sarajevo Film Festivala 2024. godine u odnosu na
vrijeme održavanja SFF-a 2023. povećan je za 8,5 posto, dok je u poređenju sa 2022. povećanje
za 46 posto, te u odnosu na 2019. godinu za 64,9 posto.

Najviše turista bilo je iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Njemačke, Austrije, Italije, Švedske i Turske.

"Izuzetno smo zadovoljni i ovim statističkim pokazateljima kao i svim ovogodišnjim statističkim mjerenjima, te su nam između ostalog dobra motivacija da radimo i ulažemo više u turizam i gradimo Sarajevo kao što poželjniju turističku destinaciju.

Hvala svima koji su dio ove statistike uz poziv da ponovo dođu u Sarajevo i istinski uživaju u svim njegovim ljepotama i našoj jedinstvenoj turističkoj ponudi" – izjavio je Fazlagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije