Semir Efendić posjetio Bužim: To je herojska sredina

Radiosarajevo.ba
Semir Efendić posjetio Bužim: To je herojska sredina
FOTO: Fena / Semir Efendić i Mersudin Nanić

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo sa saradnicima posjetio je danas Općinu Bužim gdje je razgovarao sa načelnikom Mersudinom Nanićem.

Načelnik Nanić je delegaciju iz Novog Grada upoznao sa trenutnim političkim prilikama u općini Bužim, stanju u privredi te o započetim projektima kao i o onima koje je potrebno realizirati. Osim toga, načelnici su razgovarali i o razvojnim mogućnostima u općini Bužim i Nanić je prezentirao potencijale s kojima raspolaže Bužim, kako bi pronašli nabolje načine za buduću saradnju, te dotakao se pitanja ključnih za funkcionisanje Općine kao organa lokalne samouprave za dobrobit njenih građana.

"Općina Novi Grad Sarajevo je najmnogoljudnija, a općina Bužim sa najmlađom populacijom u BiH, Bužim je imao Izeta Nanića a Općina Novi Grad Safeta Hadžića i Safeta Zajku pa je i to dovoljan razlog za saradnju. Pored toga građani Bužima su na posljednjim izborima povjerenje ukazali mladom kandidatu, slično kao što je bio slučaj i u općini Novi Grad Sarajevo 2012. godine. Sa zadovoljstvom ću podijeliti svoja iskustva sa kolegom iz Bužima i nadam se da će mu ona biti od koristi. Našoj državi trebaju mladi ljudi puni energije naročito na lokalnom nivou gdje su brojni problemi koje treba rješavati i projekti koje treba realizirati, kako bi država došla na nivo razvoja koji će biti zadovoljavajući za ljude koji u njoj žive. Ovo su herojske sredine koje su znale braniti našu državu kada je bilo najteže, pa je tako isto i u miru trebaju graditi", kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Nakon zvaničnog sastanka načelnici su posjetili Turbe generala Izeta Nanića, Sportsku dvoranu Bužim i mjesto na kojem se planira raditi Trg Alije Izetbegovića.

Načelnici dvije općine su došli do zajedničkih zaključaka i konstatovali kako je potrebno uspostaviti jaču međusobnu saradnju. Konkretizacija planova iznesenih na sastanku očekuje se na narednom zvaničnom susretu delegacija ove dvije općine u narednim mjesecima, saopćeno je iz Press službe sarajevske Općine Novi Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije