SDA neće nuditi mandatara u Kantonu Sarajevo

Radiosarajevo.ba
SDA neće nuditi mandatara u Kantonu Sarajevo

 Stranka demokratske akcije zauzela je stav da u Kantonu Sarajevo neće nuditi mandatara - rečeno je danas na pres-konferenciji te stranke u Sarajevu. 

"U kapacitetu koji mi danas imamo, a to je sedam poslanika u Kantonalnoj skupštini, i odnos kakav smo imali prvo kao partneri u Vladi sa SDP-om, a poslije izbačeni iz te Vlade i većine kada su SDP i SBB preuzeli vlast, ocijenili smo da nemamo kapaciteta ni u rukama poslanika, a nemamo kapaciteta ni u ambijentu Skupštine da mi ponudimo mandatara i da mi ponudimo plan kako rješavati stanje", kazao je potpredsjednik SDA Asim Sarajlić. 

Dodao je da je poslije diskusije u Predsjedništvu SDA, stranka zauzela stav da u Sarajevu neće nuditi mandatara, javlja Fena.

"Jer zapravo nemamo kapaciteta, a nemamo očito ni volje političkih jakih stranaka u Kantonu da se zajedno uhvatimo u koštac s problemima, jer svako želi to stanje politizirati ili profitirati u političke svrhe. Na žalost, danas je to „vruć kolač“ i težak problem kojim se uglavnom bavi Denis Zvizdić kao predsjednik Kantonalnog odbora i Muhamed Kozadra kao ministar finansija, odnosno v.d. premijera sa Vladom u ostavci", kazao je Sarajlić. 

Dodao je da se, osim Peđe Kojevića koji je za njih „neozbiljan kandidat“, više niko nije ni pojavio u zakonskom roku koji je Skupština ponudila da se prihvati takvog odgovornog posla. 

"Svi u medijima žele kritizirati, svi u medijima imaju rješenja, ali očito se kroz skupštinske klupe, kroz direktne prijedloge, niko ne želi uhvatiti takvog posla", kazao je Sarajlić. 

Istaknuo je da SDA u potpunosti odbacuje „zlonamjerno fabrikovanje spekulacija o nejedinstvu i u Kantonalnom odboru SDA Sarajevo“. 

"Uz puno uvažavanje unutarstranačke demokratičnosti, stavovi Kantonalnog odbora SDA Sarajevo o svim bitnim pitanjima su jasni, jedinstevi i u potpunosti korespondiraju sa zaključcima i odlukama Predsjedništva SDA", kazao je Sarajlić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije