SDA Centar: NIP opozivom Mandića glasa protiv Konakovića, isto se sprema Tanoviću i Muzuru

5
Radiosarajevo.ba
SDA Centar: NIP opozivom Mandića glasa protiv Konakovića, isto se sprema Tanoviću i Muzuru
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Srđan Mandić

SDA Centar oglasio se povodom opoziva Srđana Mandića, načelnika Općine Centar. 

Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti: 

"Opoziv načelnika Srđana Mandića koji je danas pokrenuo NIP je pokušaj ove stranke da se distancira i 'opere ruke' od načelnika kojeg su sami izabrali i koji je već sad službeno najgori načelnik općine Centar ikad.

Jako nevrijeme pogodilo BiH: Padao je grad

Jako nevrijeme pogodilo BiH: Padao je grad

Na izborima 2020. godine Trojka je vodila brutalne napade na SDA i obećavala čuda i velike promjene, a građani su dobli njihovu sumanutu međusobnu borbu za podjelu izbornog plijena i na kraju opoziv svojih načelnika Mandića i Hadžibajrića te pripremu opoziva Tanovića, a od strane Naše stranke opoziv načelnika Ilidže Muzura.

Projekat Trojke je nastao u Sarajevu, taj eskperiment danas doživljava svoj vrhunac štetnosti na državnom i federalnom nivou, ali u Centru počinje njen konačni kraj. Podsjećamo javnost na izjavu predsjednika NIP-a Konakovića da je Srđan Mandić priča zbog koje je ponosan na svoje Sarajevo i kako je on 'uneredio' tadašnjeg načelnika i generala Armije RBIH.

Danas njegov NIP u Centru koji vodi sin Kemala Ademovića, uprkos Konakovićevom stavu da se ne ide u opoziv Mandića, glasa za opoziv. NIP glasa protiv Konakovića, ironija ali i konačno pravda te početak obračuna dvije struje u NIP-u za prevlast u stranci.

Vijećnici Općine Centar izglasali opoziv načelnika, Srđan Mandić napustio sjednicu

Vijećnici Općine Centar izglasali opoziv načelnika, Srđan Mandić napustio sjednicu

Odgovornost i kaznu za štetu koju proizvodi Trojka na narednim izborima podjednako moraju podnijeti i Mandić i NIP koji predvodi većinu u Centru, dok je SDP svakako samo nijemi posmatrač svih procesa. SDA neće učestvovati u sukobu NIP-a i Mandića jer je naš odgovor jesmo li za opoziv svakako DA, ali pod uslovom da u istoriju loše vlasti zajedno idu i Mandić i NIP koji ga je izabrao na prošlim izborima", saopćio je SDA Centar.

Podsjetimo, danas, 27. jula Općinsko vijeće Centar Sarajevo je prihvatilo inicijativu za opoziv načelnika Srđana Mandića iz Naše stranke.

Pitamo vas šta vi mislite o tome:

/ Anketa

Podržavate li opoziv načelnika Srđana Mandića?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije