SDA Centar: Ministar saobraćaja na Skenderiji paralizirao grad, šteta je po Sarajevo nemjerljiva

9
Radiosarajevo.ba
SDA Centar: Ministar saobraćaja na Skenderiji paralizirao grad, šteta je po Sarajevo nemjerljiva
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo / Ilustracija

Općinska organizacija SDA Centar objavila je saopštenje za javnost u kojem kritizira poteze ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana štete.

Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

"Radovima na Skenderiji ministar Adnan Šteta je samo jednim nestručnim potezom blokirao cijeli centar grada. Iako se radi o ključnoj raskrsnici u Sarajevu radovi se ne izvode u noćnim satima niti danima vikenda, što bi uz ubrzavanje rokova radnike i policiju koja reguliše saobraćaj zaštitilo od dnevnih vrućina, već u radno vrijeme čime je potpuno paraliziran transportni, privredni i ekonomski život Sarajeva.

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Posebno poniženje proživljavaju građani koji se na ekstremnim vrućinama pokušavaju kretati kroz grad ili pak provode sate u vozilima Štetinog gradskog saobraćaja u kojima, iako zvuči nevjerovatno, ljeti najčešće radi grijanje a zimi hlađenje.

Trojka je od Sarajeva kao administrativnog, privrednog, ekonomskog i kulturnog centra Bosne i Hercegovine napravila poligon za vježbanje njenih nesposobnih kadrova. Nakon što se ministri pripravnici i premijeri koje ne biraju ni po jednom kriteriju iz znanja potrebnih za upravljane sistemom, već po gruboj podjeli izbornog plijena između NIP-a, SDP-a i Naše stranke, izvježbaju na životima građana Sarajeva oni po pravilu završe udomljeni na višim nivoima, poput Edina Forte, koji tek na tim pozicijama prave greške koje će se teško popraviti.

U toku su radovi na Skenderiji: Formirane velike gužve u saobraćaju

U toku su radovi na Skenderiji: Formirane velike gužve u saobraćaju

Ministar Šteta, kao diplomant Više škole na Sokocu iz oblasti ugostiteljstva, nije neko ko bi smio da vodi ijedno ministarstvo a tek ne stručno kakvo je ono za resor saobraćaja. Radovi na rekonstrukciji tramvajskih šina će, uz sve probijene rokove, koštati nemjerljivo skuplje zbog njegovog neznanja u vođenju projekta.

SDA je u specifična ministarstva uvijek postavljala kadrove iz struke i inžinjere i kad smijenimo ovaj nesposobni režim ponovo ćemo imenovati stručne ljude koji će popraviti ovaj nered i od našeg grada napraviti modernu metropolu, a ne trening centar za nedorasle, neškolovane i nesposobne kadrove Trojke koji su od Sarajeva napravili prljav, siv i sumoran grad", stoji u saopštenju SDA Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije