Savjetovalište: 'Roditelji i djeca - neizbježni sukobi'

Radiosarajevo.ba
Savjetovalište: 'Roditelji i djeca - neizbježni sukobi'

"Roditelji i djeca – neizbježni sukobi" bila je tema tribine za roditelje koja je održana u prostorijama Osnovne škole "Ćamil Sijarić" u Sarajevu.

Tribinu je organizirala Kantonalna javna ustanova "Porodično savjetovalište" Sarajevo koje već dugi niz godina u saradnji s osnovnim školama provodi tribine za roditelje o aktuelnim temama, usklađenim s potrebama roditelja.

Cilj ovog predavanja je edukacija roditelja i jačanje roditeljskih kompetencija kao i kvalitetnijeg razvoja ličnosti njihovog djeteta.

"Današnja tema tribine je veoma korisna i omogućit će roditeljima da kroz interaktivno predavanje saznaju više o neizbježnim sukobima između roditelja i djece, o efikasnim načinima njihovog rješavanja te o stvaranju pozitivne porodične klime i unapređenju odnosa roditelj – dijete", istaknula je Adela Ćesko, pedagoginja škole.

Ovom prilikom su istaknute osnovne preporuke kako reagirati kada se sukob javi, odnosno kako biti blag, ali odlučan roditelj.

KJU "Porodično savjetovalište" tribine za roditelje realizira već šest godina uz dosadašnje učešće od 12.255 roditelja, a njihova realizacija planirana je za roditelje svih osnovnih škola u Kantonu Sarajevo.

Više detalja o ovoj aktivnosti možete pogledati na zvaničnoj stranici ove ustanove www.porodicno.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije