Sarajevski vatrogasci jučer imali više od 50 intervencija

L. R.
Sarajevski vatrogasci jučer imali više od 50 intervencija
/ Foto: Čitateljica portala Radiosarajevo.ba
Sarajevski vatrogasci jučer su imali pune ruke posla - kako doznajemo, imali su više od 50 intervencija.

Najveći broj intervencija odnosio se na šumske požare, gorjelo je nisko rastinje, a najčešći uzrok je, nažalost, ljudski nemar i neodgovornost.

Jedan od takvih požara zabilježen je i sinoć na lokaciji Orahov brijeg u Vogošći. Požar je počeo oko 21 sat i brzo je zahvatio veću površinu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Srećom, brzom intervencijom vatrogasaca, požar je lokaliziran.

Građani bi, prilikom čišćenja privatnih šumskih i poljoprivrednih parcela, morali posvetiti maksimalnu pažnju da ne dođe do šumskih požara koji mogu imati katastrofalne posljedice po imovinu i živote ljudi.

Ako uočite šumski požar odmah pozovite vatrogasce na broj 123 ili MUP Kantona Sarajevo na 122. Adekvatna reakcija u početnoj fazi požara je veoma važna za njegovo efikasno suzbijanje i gašenje.

Svake godine svjedoci smo ogromnih šteta koje izazivaju šumski požari koje, veoma često, za posljedicu imaju potpuni nestanak šuma određenog područja sa svim negativnim konsekvencama po život čovjeka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije