'Sarajevske četvorke' proslavile četvrti rođendan

Radiosarajevo.ba
'Sarajevske četvorke' proslavile četvrti rođendan

Jedine "sarajevske četvorke" Muhamed, Dženana, Dženeta i Lamija Čimpo danas su proslavile svoj četvrti rođendan.

Obišli su ih i predstavnici Ministarstva za rad, socijalnu politiku raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, predvođeni pomoćnikom za socijalnu politiku Mesudom Peljtom, i uručili im prigodne poklone, a njihovim roditeljima paket s hranom i higijenskim potrepštinama.

Na ovom gestu iskrenim i toplim riječima zahvalio im se Mujo Čimpo, ponosni otac malih četverogodišnjaka, kazavši da će i njegova djeca kad porastu biti zahvalna zbog ovakvog humanog odnosa institucija prema njima.

"Svoju zahvalnost dugujem načelniku Općine Novo Sarajevo Nedžadu Koldži koji je pokrenuo inicijativu da nam se pomogne, u trenutku naše najveće životne neizvjesnosti, a onda i ljudima koji su zaposleni u ministarstvima i Vladi Kantona Sarajevo, jer su pronašli način da nam riješe osnovno pitanje krova nad glavom", kazao je Čimpo.

Prema riječima pomoćnika Peljte, predstavnici Ministarstva i ministar Muamer Bandić potpuno su svjesni kolike su potrebe kako bi se othranile i odgojile četiri bebe, pa iz tog razloga svake godine planiraju posjetu i obilazak "sarajevskih četvorki", saopšteno je iz Pres-službe KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije