Sarajevska policija u civilu spremna za doček Nove godine

Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija u civilu spremna za doček Nove godine
FOTO: Screenshot / Ilustracija

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obaviještava javnost, da je sačinila Operativni plan fizičkog, operativnog, saobraćajnog i kontradiverzionog osiguranja Javnog dočeka Nove 2019. godine ispred Vječne vatre u Sarajevu, poruka je MUP-a Kantona Sarajevo.

U sklopu planskih aktivnosti, na području Kantona Sarajevo, biće pojačano prisustvo policijskih službenika na terenu, kako u uniformi, tako i u građanskim odjelima.

Organizatoru javnog okupljanja-Gradskoj upravi Grada Sarajeva, od strane Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, data je saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulicima Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita, Mehmeda Spahe, Dženetića čikma, Kaptol, Radićeva, Trampina, Kulovića, Reisa Džemaludina Čauševića, za održavanje novogodišnjeg koncerta u ulici Maršala Tita (ispred Vječne vatre).

S tim u vezi, organizator javnog okupljanja obavezan je upoznati javnost o izmjeni režima saobraćaja. Građane koji se budu kretali u zonama izmjenjenog režima saobraćaja, molimo da slijede naredbe i upute policijskih službenika na licu mjesta.

Apelujemo na građane, koji će Novu godinu dočekati na otvorenom i koji budu ušli u sami prostor održavanja javne priredbe, da će biti detaljno kontrolisani i pregledani od strane policijskih službenika i redara. Neće biti dozvoljeno unošenje u prostor održavanja javne priredbe, petardi i pirotehničkih sredstava, alkoholnog pića, staklenih boca, limenki ili bilo kakvih oštrih ili tupih predmeta koji mogu nanijeti povredu drugom licu.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koristi priliku da svim posjetiteljima Javnog dočeka Nove godine, građanima Kantona Sarajevo i cijele Bosne i Hercegovine, poželi mirnu, sretnu i uspješnu 2019. godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije