Sarajevska općina Centar dobila punkt Hitne pomoći

Benjamin Redžić
Sarajevska općina Centar dobila punkt Hitne pomoći
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / U sarajevskoj opštini Centar otovren punkt Hitne pomoći

Naš najveći neprijatelj je vrijeme. Na ovaj način smo dobili na vremenu - ovim riječima je direktor sarajevske Hitne pomoći Adem Zalihić ukazao na značaj otvaranja punkta Hitne pomoći u općini Centar.

Formiranje ovog punkta je inicirao Savjet za zdravstvo općine Centar, a podržala ga je Hitna pomoć Sarajevo. Lokalna zajednica je izdvojila novac za ovaj projekat, što je značilo i kupovinu novog, opremljenog sanitetskog vozila.

Prostorije punkta Hitne pomoći su u ulici Mis Irbina 20, iza BBI centra gdje se nekad nalazila ambulanta porodične medicine.

Punkt će biti dostupan građanima 24 sata.

"Prošle godine smo krenuli u realizaciju ovog projekta. Vrijedno je spomenuti da imamo punktove u svim općinama Kantona Sarajevo osim u Starom Gradu. Naš najveći neprijatelj je vrijeme i mi ovim dobijamo na vremenu", rekao je Zalihić.

Prema njegovim riječima, za potrebe rada punkta nisu zapošljavani novi radnici, već su preraspodijeljeni postojeći dodavši:

"Ako bude potrebe za zapošljavanjem, pisat ćemo nadležnim."

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Sarajevo Karolina Karačić je naglasila da je potreba za formiranjem punkta Hitne pomoći proistakla iz guste naseljenosti ovog dijela grada.

Sagovornici su naveli da će punkt biti na raspolaganju i građanima općine Stari Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije