Sarajevska općina Gorskoj službi spašavanja ustupila teretno vozilo

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevska općina Gorskoj službi spašavanja ustupila teretno vozilo
Foto: Općina Novo Sarajevo / Predstavnici Općine i GSS službe prilikom primopredaje vozila

Općina Novo Sarajevo je Odlukom Štaba civilne zaštite Novo Sarajevo ustupila teretno vozilo NISSAN Navara na korištenje Gorskoj službi spašavanja, stanica Sarajevo.

Jedinica za spašavanje sa visokih zgrada u urbanim sredinama formirana u okviru Gorske službe spašavanja je iskazala potrebu za teretnim vozilom, za efikasno vršenje zadataka iz nadležnosti jedinice, a u svrhu zaštite i spašavanja ljudskih života.

Ključeve od vozila, predstavnicima Gorske službe spašavanja, uručio je komandant Štaba civilne zaštite, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović uz prisustvo načelnika Štaba i predstavnika Službe civilne zaštite Općine.

Misterija konačno riješena: Otkriveno zašto princ William nije bio na snimku s Kate

Misterija konačno riješena: Otkriveno zašto princ William nije bio na snimku s Kate

Gorska služba spašavanja od velike je koristi za pravovremenu reakciju i poduzimanje aktivnosti na pronalaženju i spašavanju onoga što nam je najvrednije, a to su ljudski životi s toga je svaka materijalno-tehnička pomoć ovoj službi značajna, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije