Sarajevo: Vodovod uveo preventivne mjere u cilju sprječavanje širenja COVID-19

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Vodovod uveo preventivne mjere u cilju sprječavanje širenja COVID-19
Foto: ViK / Uvedene preventivne mjere

KJKP“Vodovod i kanalizacija“d.o.o Sarajevo je u cilju preventivnog djelovanja sprečavanja širenja novog soja koronavirusa preduzelo preventivne mjere zaštite.

Direktor preduzeća, Enver Hadžiahmetović, 12. marta 2020. godine donio je Odluku o poduzimanju preventivnih mjera u svrhu suzbijanja širenja novog soja koronavirusa (COVID-19), po kojoj se zadužuju rukovodni zaposlenici, da organizuju nesmetan proces rada, na način, da se radnici koji rade na terenu poslije terenskog rada, ne vraćaju u prostorije preduzeća, te da zaposlenici koji nisu iskoristili drugi dio godišnjeg odmora za 2019. godinu, isti koriste u narednim danima, odnosno narednom periodu.

Služba za opšte poslove preduzeća organizovala je pojačanu dezinfekciju u prostorijama preduzeća, u skladu sa uputama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

KJKP“VIK“ podsjeća svoje korisnike na mogućnost plaćanja računa za vodu i odvođenje otpadnih voda putem usluge "e-račun", odnosno putem internet ili mobilnog bankarstva, te ujedno pozivamo sve korisnike koji imaju tu mogućnost da račune plaćaju putem navedenih usluga.

Uprava preduzeća donijela je odluku, da korisnici naših usluga ne mogu ulaziti u službene prostorije Službe naplate i obračuna utroška vode i Tehničke službe Vodovoda, u cilju preventivnog djelovanja sprečavanja novog soja koronavirusa.

"Obavještavamo cijenjene korisnike, da sve informacije iz domena Službe naplate i obračuna utroška vode i Tehničke službe Vodovoda, mogu dobiti u Centru za potrošače u ulici Jaroslava Černija br.8. Molimo korisnike naših usluga, da vrše obaveznu dezinfekciju ruku prilikom ulaska u Centar za potrošače preduzeća", poručili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije