Sarajevo: Sve je spremno za javni doček nove 2020. godine

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Sve je spremno za javni doček nove 2020. godine
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sarajevo: Sve je spremno za javni doček nove 2020. godine

Sve je spremno za javni doček nove, 2020. godine na Trgu Bosne i Hercegocine u Sarajevu.

Veliki broj turista koji boravi u glavnom gradu BiH, među kojima najviše onih iz regiona, odlučilo je novu 2020. godinu dočekati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Mnogi od njih su već uoči “najluđe noći”, iskoristili su da prošetaju centralnim ulicama i znamenitom Baščaršijom.

Podsjećamo, saobraćaj u centru Sarajeva obustavljen je od 15 sati.

Iz Gradske uprave Sarajeva poslali su važno saopćenje građanima i turistima koji će na platou Sarajevo City Centra dočekati Novu godinu.

“Na početku prilaznih ulica koje vode ka platou Sarajevo City Centra, gdje će građani Sarajeva zajedno sa gostima i turistima grada, dočekati Novu 2020. godinu, večeras će biti postavljeni kontrolni ulazni punktovi: Hiseta, spoj Valtera Perića-Dolina, Augusta Brauna, fra Anđela Zvizdovića, Kralja Tvrtka, Franca Lehara i Zmaja od Bosne. U skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, u koncertni prostor posjetioci neće moći unositi: predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda, oružje, vreće, torbe i ruksake, alkoholna pića, napitke u metalnoj ili staklenoj ambalaži, te pirotehnička sredstva”, kaže se u saopćenju Gradske uprave Sarajeva.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba prošetao centralnim gradskim ulicama te zabilježio atmosferu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije