Sarajevo: 'Redukcija' željezničkog i autobuskog saobraćaja

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: 'Redukcija' željezničkog i autobuskog saobraćaja

Zbog poplava i aktiviranja klizišta koji su prouzrokovali neprohodnost brojnih magistralnih i regionalnih puteva, u prekidu je veliki broj entitetskih, državnih i međunarodnih autobuskih i željezničkih linija u i iz Bosne i Hercegovine.

Prema informacijama s Autobuske stanice Sarajevo, jučer i danas nisu otišli autobusi za Bijeljinu, a ne voze ni autobusi za Banju Luku, Doboj, Derventu, Maglaj, Žepče, Zavidoviće, piše Anadolu Agency.

Danas nije otišao ni autobus za Sanski Most, ali jeste za Cazin koji vozi preko Sanskog Mosta.

Linije za Tuzlu su znatno reducirane, kao i za Brčko, dok se autobuski saobraćaj za Zenicu odvija nesmetano.

Na Željezničkoj stanici Sarajevo kažu kako je u prekidu međunarodni voz koji saobraća na relaciji Sarajevo - Zagreb, a u prekidu su i sve linije od Kaknja do Zenice i dalje do Doboja.

Jedini voz Željeznica Federacije BiH koji saobraća od Sarajeva ka centralnom dijelu Bosne je onaj lokalni, Sarajevo - Kakanj.

Normalno se odvija saobraćaj ka Hercegovini, tako da svaki dan saobraća voz na relaciji Sarajevo - Čapljina s polaskom u 6:50 sati i povratkom u 18:57 sati.

U funkciji je i lokalni voz Sarajevo - Konjic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije