Sarajevo: Počinje obnova šestog paviljona u Studentskom naselju "Bjelave"

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Počinje obnova šestog paviljona u Studentskom naselju "Bjelave"
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Počinje obnova šestog paviljona u Studentskom naselju "Bjelave"

Obnova šestog paviljona u Studentskom naselju "Bjelave" uskoro će početi, a donaciju u visini od 300.000 KM osigurao je Medžlis Islamske zajednice Sarajevo preko donatora iz Saudijske Arabije.

"Ovim sredstvima bit će renoviran šesti paviljon koji će dobiti moderne sobe za 40-ak studenata kao i najmoderniji Medžlis za sve studente islamske vjeroispovijesti.", rekao je Tarik Curić, direktor JU SCS.

Kako je rekao, dugogodišnji prijatelji Medžlis Islamske zajednice će donirati sredstva za obnovu devastiranog paviljona koji trenutnoj nije u upotrebi.

Počinje obnova šestog paviljona u Studentskom naselju

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: Počinje obnova šestog paviljona u Studentskom naselju "Bjelave"

"Ovom donatorskom investicijom stvaramo nove vrijednosti koje će znatno poboljšati studentski standard i povećati kapacitet smještaja studenata", dodao je Curić.

Kako je danas istaknuto, sva dokumentacija oko početka radova je završena i uskoro se očekuje da i sami radovi na rekonstrukciji započnu.

Predstavnik donatora dr. Ibrahim Turki je istakao da im je povod za ovu donaciju u visini od 300.000 KM bio osiguravanje što boljih uslova za studente, kako bi u budućnosti ti isti ljudi predvodili BiH na putu ka boljitku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije