Sarajevo: Nakon medvjeda na Vratniku – snimljena i lisica u Olimpijskom selu

8
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Nakon medvjeda na Vratniku – snimljena i lisica u Olimpijskom selu
Foto: PrtScr / Lisica i medvjed u Sarajevu

Nakon što je jučer, 18. maja, u Sarajevu, u jutarnjim satima, snimljen mladi medvjed na Vratniku, koji se kretao u pravcu grada, jutros je došla nova vijest.

Naime, urednica magazina Gracija Mersiha Drinjaković sinoć je u Olimpijskom selu (Mojmilo) snimila lisicu!

"Lisica u Olimpijskom selu – zvuči nevjerovatno, ali, evo, imam nekoliko sekundi snimljenog videa koji, valjda, svjedoči da sam stvarno vidjela lisicu! Vraćala sam se kući automobilom i pred samom zgradom ugledala kako neka životinja prelazi cestu – pomislila sam pas, ali nije izgledala tako.

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Parkirala sam sa strane, uzela telefon i krenula za njom, čak nije djelovala ni previše uplašeno, niti zvukom automobila, istina nije bilo ljudi vani. Upalila sam kameru na telefonu i ugledala nekog mladića kako mi se približava te ga pozvala da zajedno ispratimo njezinu šetnju po naselju. Nisam baš vična ovakvim situacijama tako da je vidite u kadru samo prvih nekoliko sekundi videa, a dalje sam više bila fokusirana da je pratimo pogledom a ne kamerom.

Nestala je brzo iza zgrade i više je nismo mogli pronaći. Ne znam šta da mislim o ovome osim da smo u htijenju da se što više raskomotimo na planeti Zemlji prestali misliti i brinuti o svim njenim drugim stanovnicima koji jednako polažu pravo na svoj prostor i žive ne ugrožavajući nas – kao što mi ugrožavamo njih. Nakon medvjeda na Vratniku, večeras lisica u Olimpijskom selu, prilično daleko od svakog prostora na kojem bih mogla očekivati bliski susret s lisicom", napisala je Drinjaković.

Video lisice možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije