Sarajevo: Na istoj lokaciji se gradi najveće dječije igralište u gradu i prva teniska dvorana

3
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Na istoj lokaciji se gradi najveće dječije igralište u gradu i prva teniska dvorana
Foto:Općina Novi Grad Sarajevo / S potpisivanja ugovora

Centar za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" uskoro će biti bogatiji za još jedno dječije igralište koje će po svojoj veličini i sadržajima biti najveće u Sarajevu.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktorica firme "Mibral" d.o.o. Sarajevo Maja Bralović – Smith potpisali su danas Ugovor za izvođenje radova na izgradnji dječijeg parka u sklopu Centra "Safet Zajko" u vrijednosti od 299.984 KM.

Kad kreću radovi?

Park s pet kula će se prostirati na površini od oko 1.000 metara kvadratnih, i moći će da primi i do 150 djece odjednom, što ga čini najvećim igralištem u Sarajevu. Efendić je istakao kako je Centar "Safet Zajko” najveće mjesto u gradu Sarajevu za odmor i rekreaciju svih generacija, a posebno najmlađih, te da bez obzira na veliki broj postojećih sadržaja za djecu, uvijek nedostaje novih.

Let 3 izveo nevjerovatan show na Dori: Na binu s njima izašla Severina

Let 3 izveo nevjerovatan show na Dori: Na binu s njima izašla Severina

"Interes za korištenje dječijih igrališta je veliki i mi smo se odlučili da izgradimo jedan veliki dječiji park koji će biti do sada najveće dječije igralište u gradu Sarajevu, a vjerovatno i u BiH, i mislim da takvo do sada nije nigdje ni izgrađeno. To je zapravo jedno trospratno igralište koje u jednom trenutku može da primi 150 djece. Na nekih 1.000 kvadratnih metara prostora će biti smješteni kule i tobogani koji se izdižu na tri sprata i vjerujem da će za sve naše mališane biti jedna velika atrakcija da već od proljeća mogu da koriste jedno takvo igralište", rekao je Efendić.

Bralović – Smith je izrazila zadovoljstvo što njihova firma učestvuje u jednom ovakvom projektu za najmlađe sugrađane: "Zaista specifičnost ove velike kule je nešto što nismo ni mi do sada ni vidjeli ni radili, i mislim da će to ovome parku dati jednu posebnu dimenziju, pored toga što se prostire na nekih gotovo 1.000 kvadrata. Jako nam je bitno da ovaj projekat izvedemo kvalitetno, da i podloga i guma i sve što je sastavni dio ovog projekta bude urađeno kako treba i da nas služi sve dugo. S radovima ćemo početi čim se stvore uslovi i nastojat ćemo da ga što prije završimo, da se pusti na korištenje."

Američka ambasada u BiH ponovo prodaje stvari: Evo šta možete kupiti

Američka ambasada u BiH ponovo prodaje stvari: Evo šta možete kupiti

Prva teniska dvorana u Sarajevu

Prilikom današnjeg potpisivanja Ugovora načelnik Efendić je najavio i nove sportske sadržaje koji će se graditi na prostoru novogradske općine. Kazao je da je u Centru "Safet Zajko” u toku izgradnja teniske dvorane koju Općina realizira u saradnji sa teniskim klubom "Gem”, a koja će imati dva teniska terena standardnih dimenzija i dva manja za trening.

"To je također prva teniska dvorana u Sarajevu kao namjenski izgrađen objekt, ostalo su sve improvizirani prostori u zimskim mjesecima, određeni baloni itd. Također, ubrzo ćemo potpisati Ugovor za ugradnju umjetne trave na stadionu "Otoka" i rasvjete, kao i za postavljanje balona za korištenje dijela sportskih terena u Centru
"Safet Zajko" u zimskim uslovima, tako da će biti sadržaja i za najmlađe i za sportiste. Veliki interes je izražen kod svih sportskih škola u Novom Gradu, a mi se trudimo da im omogućimo što bolje uslove", kazao je općinski načelnik Semir Efendić.

Kako će izgledati igralište
Foto:Općina Novi Grad Sarajevo: Kako će izgledati igralište

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije