Sarajevo: European Youth Summit početkom juna

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: European Youth Summit početkom juna

European Youth Summit, simbolično nazvan "100 for the Next 100 in the Danube Region" bit će održan od 4. do 8. juna u Sarajevu. Planirano je da događaj na jednom mjestu okupi 100 mladih lidera iz zemalja dunavskog podneblja i jugoistočne Evrope, javlja Fena.

Učesnici Samita će imati priliku prodiskutovati o izazovima pred kojim se danas Evropa i zemlje regiona nalaze, kako međusobno, tako i sa ključnim donosiocima odluka iz političkog i civilnog društva, te predstavnicima akademske zajednice. 

Drugi aspekt Samita su radionice na kojima će im biti pružena prilika za sticanje praktičnih znanja i vještina iz širokog spektra oblasti. 

Organizatori događaja su pridružene članice mreže Evropskog Foruma Alpbach iz regiona - mladi, obrazovani i sposobni entuzijasti otvorenih umova iz Hrvatske (Klub Alpbach Hrvatska), Srbije (Klub Alpbach Beograd), Crne Gore (Inicijativna Grupa Alpbach Podgorica) i Bosne i Hercegovine (Inicijativna Grupa Alpbach Sarajevo - IGAS), okupljeni oko zajedničke ideje - da doprinesu razvoju regiona i položaju mladih u istom. 

Partneri projekta su i sam Evropski Forum Alpbach, Danube Competence Center, te Univerzitet u Sarajevu, najavljeno je iz IGAS-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije