Sarajevo: 56 mladih iz 9 zemalja na seminaru o socijalnoj inkluziji

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: 56 mladih iz 9 zemalja na seminaru o socijalnoj inkluziji

Evropska komisija (EC) iz Brisela je radi povezivanja mladih ljudi iz Evrope sa mladim ljudima u Bosni i Hercegovini još jednom odobrila projekt u okviru programa "Youth in Action". 

Projekt je u glavnom gradu BiH okupio predstavnike devet zemalja - Bosne i Hercegovine, Turske, Poljske, Rumunije, Italije, Makedonije, Slovenije, Srbije i Albanije.

Glavna tema ovog seminara je socijalna inkluzija, a 56 učesnika će imati priliku uspostaviti saradnju na ovu i slične teme.

Tema projekta je i osmisliti jedinstvenu koreografiju koja de predstaviti svih devet država, koliko ih učestvuje u realizaciji projekta. 

Među ostalima, koristit će ples kao sredstvo za socijalnu inkluziji, te kroz ples iskazati jednakost spolova, politicku, religijsku i kulturnu pripadnost zajednica iz kojih dolaze. 

Projektne aktivnosti teku od 20. i trajat će do 28. marta.

Organizator, koordinator i implementator projektnih aktivnosti je Udruženje 'Mladi volonteri' iz Visokog, saopćeno je iz ovog udruženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije