Saopćenje iz Vodovoda: Vode i dalje nema u ovim ulicama

Radiosarajevo.ba
Saopćenje iz Vodovoda: Vode i dalje nema u ovim ulicama
Foto: Arhiv / Ilustracija
U brojnim sarajevskim ulicama ni danas nije bilo vode.

Kako iz KJKP Vodovod i kanalizacije kažu, do 15:30h završene su opravke u slijedećim ulicama i nastupila je stabilizacija u vodosnabdijevanju: Grličića brdo, Nova Mahala, Arapova, dio Safvet bega Bašagića, Požegina, Ivanjska , dio ulice Humska, Drinska, Fra Grge Matića, Skopljanska, dio ulice Pofalička.

"U toku je opravka kvarova i prekid u vodosnabdijevanju na slijedećim lokalitetima: Hum brdo, Jukićeva i dio naselja Bare, Hekim Ogul Ali paše, Hameda Buljubašića, Glasinačka, dio naselja Boljakov potok. Očekujemo stabilizaciju u vodosnabdijevanju do 18h", dodaju iz KJKP ViK.

Do 15:30 h, Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata je uspješno otklonila kvarove na 6 lokacija. Trenutno su radovi u ulicama: Hum brdo, Jukićevoj a potom u ulici Hekim Ogul Ali paša.

Uspješna odleđenja su urađena u ulicama: Braće Begić, Ruđera Boškovića, Abadžin put, Sokolovićkog bataljona.

Služba vodomjera i dezinfekcije vode je do 09:00 sati imala prijavljeno 46 kvarova u šahtovima tj. vodomjernim garniturama, a do 15:30 sati popravljeno je 39 kvarova na istim.

"Obzirom na pojačan intenzitet opravki kvarova, još jednom apelujemo na naše potrošače za strepljenje i razumijevanje", poručuju iz KJKP ViK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije