Saobraćaj se odvija po pretežno mokrom kolovozu

Radiosarajevo.ba
Saobraćaj se odvija po pretežno mokrom kolovozu

Saobraćaj se na većini putnih pravaca ovoga jutra odvija po pretežno mokrom kolovozu, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Povodom održavanja biciklističke utrke danas od 10 do 15:30 sati na magistralnoj cesti M-4.2 od (Gnjilanovaca) Cazina do Bihaća i M-5 od Bihaća do skretanja za Kulen Vakuf iznad Ripačkog klanca, saobraćaj će se odvijati usporeno.

Za vrijeme održavanja svečanosti otvaranja džamije na magistralnoj cesti M-15 Livno-Šuica saobraćaj je preusmjeren na alternativne pravce.

Obustava saobraćaja aktuelna je na magistralnom putu M-18 Foča-Sarajevo u mjestu Tuhalji i M-14.1 Brčko-Lončari, kao i na regionalnom putu R-458 Lopare-Gornja Tuzla.

Na dionici autoceste A-1 Kakanj-Lašva zbog sanacije klizišta još danas od 08 do 17 sati, vozila saobraćaju jednom trakom (na dužini od 1 km). Molimo vozače da na ovoj dionici smanje brzinu i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku je sanacija mosta (preko rijeke Vrioštice) na magistralnom putu M-6 Ljubuški-Grude tako da putnička vozila saobraćaju jednom trakom, dok su vozila preko 3,5 t preusmjerena na regionalni put R-422 Ljubuški-Humac-Orahovlje-Grude.

Na dionicama M-4 Tuzla-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t. Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica, saobraćaju vozila do 12 tona ukupne mase.

Usporeno-jednom trakom, saobraća se i na magistralnim putevima: M-17 Maglaj-Doboj, M-19 Zvornik-Bijeljina, M-20 Bileća-Gacko i M-16.1 Klašnice-Prnjavor.

Granični prelazi Bosanski Šamac i Brčko i dalje su zatvoreni za saobraćaj. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta. 

RADOVI:

Autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci), izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4

Simin Han-Kalesija, zbog većeg odrona u mjestu Babajići teretna vozila ne mogu saobraćati, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M-6.1

Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-17

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

M-20

Bileća-Gacko (lokalitet Stepen), zbog opasnosti od odrona kamenja na kolovoz, saobraća se usporeno-jednom trakom uz postavljenu privremenu signalizaciju.

REGIONALNI PUTEVI

R-445 Semizovac-Podlugovi (skretanje za Nebočaj) u toku su sanacioni radovi, saobraća se usporeno.

KANTON SARAJEVO:

- Zbog održavanja manifestacije "Vogošćanski dani" do 24.06. u vremenu od 09 do 24 sata privremeno se obustavlja saobraćaj u ulici Jošanička (od raskrsnice sa ulicom Akifa ef. Biserovića do raskrsnice sa ulicom Omladinska).

-Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale, mijenja se režim saobraćanja na dijelu ulice Terezije (dionica od zgrade Ceste FBiH do spoja sa ulicom Zagrebačka) i ulici Zagrebačka (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Vrbanja do raskrsnice sa ulicom Derviša Numića- na ovoj dionici saobraćaj se ograničava na dvije trake za odvijanje saobraćaja u oba smijera).

- U toku su sanacioni radovi na mostu u ulici Hamze Hume (most na Skenderiji), zbog čega je otežano saobraćanje vozila i pješaka.

-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, promet vozila iz pravca Ilidže prema Rajlovcu i aerodromu, kao i iz pravca Rajlovca i aerodroma prema Centru, preusmjeren je na novoizgrađenu rampu. Zauzeta je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).

Zbog izvođenja radova usporeno se saobraća u ulicama: Topal Osman Paše, Barice i Hasana Kikića.

ZABRANE:

M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije