Saobraća se bez dužih zastoja

Radiosarajevo.ba
Saobraća se bez dužih zastoja

Saobraćaj se ovoga jutra na putnim pravcima u Bosni i Hercegovini odvija bez dužih zastoja uz umjerenu frekvenciju vozila. 

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovI, a gdje je postavljena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. 

Na dionici M-20 Foča-Ustikolina (u mjestu Filipovići) u toku su radovi na deminiranju terena, zbog čega u vremenu od 07 do 15 sati dolazi do povremenih obustava saobraćaja. Kraće obustave saobraćaja zbog deminiranja terena, aktuelne su i na dionici M-14.1 Bosanski Brod-Odžak (u naselju Šikare) u vremenu od 08 do 16 sati. 

Apeluje se na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04. 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU ! 

RADOVI: 

Autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci), izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. 

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-16 

U Karanovcu (na raskrsnici M-16 i R-414) u toku su radovi na sanaciji mosta, pa je na pravcu prema Skender Vakufu dozvoljeno saobraćanje vozilima do 5 tona nosivosti i visine do 2,8 metara. Ostala vozila saobraćaju preko Jajca. 

M-17 

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine biće izmjenjen režim saobraćaja. Povremene obustave saobraćaja vršit će se svaki puni sat i trajaće po 15 minuta (radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati. 

M-18 

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona. 

REGIONALNI PUTEVI 

R-445 

Semizovac-Ilijaš - u vremenu od 07 do 23 sati, izvode se radovi na sanaciji kolovoza zbog čega se saobraćaj odvija usporeno. 

KANTON SARAJEVO: 

-U toku su radovi na vijaduktu (u sklopu gradnje A-1) , zbog čega se na saobraćajnici Stup-Bojnik (u naselju Bojnik) saobraća naizmjenično-jednom trakom (postavljeni semafori). 

-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, zauzeta je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa). 

-Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. 

-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama Vilsonovo šetalište (od 08 do 16 sati) i Hasana Kikića, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije