Sanela Jenkins donirala dva aparata za Pedijatriju

Radiosarajevo.ba
Sanela Jenkins donirala dva aparata za Pedijatriju

Predstavnici Fondacije Sanela Jenkins u ponedjeljak su donirali dva 24-satna Holteraparata za potrebe Pedijatrijske klinike KCUS-a.

Prema riječima direktora Fondacije Admira Pašića riječ je tek o jednoj u nizu donacija.

„Sanela Jenkins dobitnica je kako domaćih tako i svjetskih prestižnih nagrada za humanizam i filantropiju. Današnja donacija jedna je od mnogobrojnih koju je Sanela donirala Kliničkom centru“, poručio je Pašić.

Čelnica Pedijatrije prof. dr. Senka Mesihović-Dinarević iskoristila je priliku da se javno zahvali najvećem privatnom donatoru klinike.

„Sanela Jenkins je osvjedočeni prijatelj ove Institucije koja je i u proteklom periodu pomagala Klinici i pacijentima u nabavci opreme, i to: Ultrazvučnog aparata, kompjutera i inzuilinskih pumpi, što je umnogome doprinijelo savremenoj dijagnostici i terapiji pedijatrijskih pacijenata u Bosni i Hercegovini“, rekla je direktorica Pedijatrijske klinike, dodavši:  

„Holter EKG ima mogućnost snimanja i dijagnosticiranja poremećaja srčanog ritma kod djece od novorođenčeta do 18 godine, čime se na vrijeme, brzo, sigurno nakon postavljenje dijagnoze daje adekvatna terapija. Na Pedijatrijskoj klinici KCU Sarajevo već imamo 2 Holter EKG aparata, a zbog liste čekanja pacijenata iz cijele Bosne i Hercegovine, ovom donacijom ćemo omogućiti brži tretman pacijenata sa poremećajem srčanog ritma.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije