Sanacija dijela šetnice u Ferhadiji gotova do kraja godine

Radiosarajevo.ba
Sanacija dijela šetnice u Ferhadiji gotova do kraja godine

Sanacija šetnice i rekonstrukcija vodovodne mreže u sarajevskoj ulici Ferhadija na dijelu koji administrativno pripada Općini Centar, od Gajevog trga do Ulice Ćemaluša, do kraja dana će biti završena.

Radnici su postavili sve pločnike, a u toku je čišćenje i fugiranje.

Rok za završetak radova, koji su počeli 7. oktobra, planiran je za danas. Sredstva za radove u vrijednosti od 500.000 KM izdvojila je Općina Centar Sarajevo.

U proteklom periodu djelatnici KJKP Vodovod i kanalizacija su izvršiti zamjenu dotrajale vodovodne mreže, a nakon čega su radnici građevinske firme Sela počeli s postavljanjem granitnih ploča debljine osam centimetara.

Na zahtjev Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog nasljeđa Kantona Sarajevo zadržana je sarajevska ruža na mjestu masakra 1992. godine kada je od agresorske granate ubijeno 26 i ranjeno 108 građana dok su čekali u redu za hljeb.

Realizator projekta je Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar.

Glavni projekt sanacije dijela šetnice uradila je firma Saraj Inženjering d.o.o. Sarajevo, a za nadzor je zadužena firma Energotehnika iz Doboja, podsjeća Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije