Samohrana majka dva dječaka traži pomoć dobrih ljudi

Radiosarajevo.ba
Samohrana majka dva dječaka traži pomoć dobrih ljudi

Ednin Hajdarević je dječak koji je veći dio života od 11 mjeseci proveo najviše u bolnici i bolničkim sobama. Nakon što je rođen kada mu je majka bila u 6. mjesecu trudnoće, prerani dolazak na svijet je ostavio posljedice, tako da danas ima blago kašnjenje s motorikom, a liječnici tvrde da je neurorizičan.

Svi koji žele pomoći ovoj porodici adresa je Podvisoki put 18, a kontakt telefon 064/429-3981. Uplate je moguće obaviti u Hypo Alpe Adria banci, na žiroračun broj: 3060332687593552 na ime Edina Hajdarević. Broj za devizne uplate je: SWIFT: HAABBA22 Partija: 27518907 IBAN: BA393060332751890778.

„Potrebne su stalne kontrole i pregledi, a uz sve to Ednin ima i jak bronhitis, tako da su česti napadi i završava u bolnici. Osim Ednina, imam i starijeg sina Nermina koji ima sedam godina. Nezaposlena sam i živimo u jako teškim uvjetima, bez osnovnih sredstava za život, a stalni odlasci u bolnicu i lijekovi iziskuju i dodatna sredstva, koja ja nemam“, priča Edina Hajdarević, piše Avaz.

Žive kao podstanari, često bez hrane i osnovnih životnih potrepština.

 

„Nakupili su se i računi za kiriju i struju, a vlasnik stančića u kojem trenutno boravim više neće iznajmljivati ovaj stan, tako da s djecom moram pronaći neki alternativni smještaj da ne bismo ostali na ulici. Ednin je ponovo u zeničkoj bolnici. Obraćala sam se na brojne adrese, ali pomoći nema“, ističe Edina.

Edinina rodbina je u sličnoj situaciji kao i ona te im nema ko pomoći. Muž ju je napustio te nema nikakav kontakt s njim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije