Reakcije / Predsjednik AM SDA Salko Zildžić: Dautović je iznio privatni stav

17. 08. 2017. u 20:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon što je mladi vijećnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Općinskom vijeću Općine Stari Grad Tarik Dautović u objavi na Facebooku najavio promjenu imena sarajevske ulice Maršala Tita u ulicu Alije Izetbegovića, predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH Salko Zildžić kazao je kako nema ništa s Dautovićevom izjavom, niti je stav SDA.

Zildžić je na svom Facebook profilu objavio kako je svako odgovoran za svoje postupke i stavove, te da Dautović nije iznio službeni stav Asocijacije mladih SDA nego privatni na koji ima pravo. 

"Pošto me svi pitaju o omladincu Tariku evo i mog stava. Svako je odgovoran za svoje postupke i stavove, Tarik Dautović je dobar momak, čini mi se da je želio ukazati na jednu drugu pojavu u društvu i onda se najednom počeo baviti Titom, možda je to refleks na salvu vrlo neprimjerenih i historijski netačnih komentara o liku i djelu r. Alije Izetbegovića, povodom šetnje omladinaca i prisjećanja na rođenje prvog predsjednika RBIH.

Kako god moje mišljenje je da Titova ulica ima svoje mjesto u Sarajevu i tu nek i ostane iako se ne slažem sa mnogo stvari iz režima druga Tita. Naravno ovdje treba istaći da se radi o stavu pojedinca a ne AM SDA ili SDA i ako ćemo iskreno malo sam rezigniran refleksom odbrane spram lika i djela Tita naspram refleksa odbrane spram lika i djela r. Alije Izetbegovića, jer i jedan i drugi su dokazani antifašisti, pa i od strane onih Bošnjaka koji se ne slažu s mnogo stvari iz prethodnog sistema.

Ja hoću da vjerujem da je naš Tarik Dautović možda sve htio ovako uzburkat pa i ponukati na razmišljanje jer očigledno je da mnogi imaju duple aršine spram dvojice antifašista", napisao je Salko Zildžić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA