Ruševna kuća o kojoj smo pisali konačno uklonjena!

3
Radiosarajevo.ba
Ruševna kuća o kojoj smo pisali konačno uklonjena!
FOTO: Facebook / Samo pukom srećom povrijeđenih nije bilo

Stari i dotrajali objekti na području Kantona Sarajevo predstavljaju višedecenijski problem, ali i opasnost za stanovnike glavnog grada.

Nakon pisanja portala Radiosarajevo.ba o obrušavanju zida jedne stare kuće na području Općine Centar 21. januara, uslijedila je i reakcija nadležnih.

Aida Koluder-Agić, vijećnica Naše stranke u Općinskom vijeću Centar inicirala je rušenje nekoliko objekta koji su uslijed starosti i konstantnog urušavanja predstavljali prijetnju za sigurnost građana.

Objavljena prognoza do ponedjeljka: Najavljeno sunčano vrijeme, a onda nagla promjena

Objavljena prognoza do ponedjeljka: Najavljeno sunčano vrijeme, a onda nagla promjena

Jedan od tih objekata uklonjen je tri dana poslije podnesene inicijative za svega nekoliko sati.

„Nova administracija na čelu s načelnikom Srđanom Mandićem reagovala je ažurno. Zid napuštene kuće na adresi Hadžisulejmanova 13 se u kasnim poslijepodnevnim satima 21. januara sam obrušio na ulicu, da bi u ranim jutarnjim satima 22. januar. objekat u potpunosti bio uklonjen.

Potreba za rušenjem ovih objekata postojala je odavno. Podsjećam, Savjet mjesne zajednice Mejtaš-Bjelave je prijavio ovaj objekat, kao i nekoliko desetina drugih, još prije devet godina kao potencijalnu opasnost. Zašto se toliko čekalo kad smo se uvjerili da je za njihovo rušenje potrebno tek nekoliko sati?

Razlog je sistemski nerad koji je godinama bio na snazi. Na sreću, taj nerad nije plaćen životom nijednog našeg sugrađanina. Pohvaljujem odgovornost koju je pokazala nova administracija, pogotovo Inspekcijska služba Općine Centar. U normalnim okolnostima ne bi nikoga trebalo hvaliti zato što radi svoj posao, ali s obzirom na to da je to dosad bila rijetkost ja tu pohvalu moram izreći“, rekla je Koluder-Agić navodi se u saopćenju Naše stranke. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije