Raniji završetak nastave u školama zbog zagađenja zraka

Radiosarajevo.ba
Raniji završetak nastave u školama zbog zagađenja zraka

Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo Dževad Hodžić predložio je danas na sjednici da nastava na području Kantona bude završena ranije od planiranog, odnosno do 25. ili najkasnije 27. decembra zbog velikog zagađenja zraka u Sarajevu.

Premijer KS-a Suad Zeljković je novinarima povodom ove inicijative kazao da se o ovoj inicijativi treba ozbiljnije pozabaviti jer postoji mogućnost da zaposleni roditelji budu morali ostavljati djecu kod kuće samu jer nisu planirali raniji kraj prvog polugodišta.

''Mnoge stvari nisu tako jednostavne kao što ih pojedinci, ponekad i zbog ličnog interesa kao što je putovanje, zagovaraju'', smatra premijer.

Podsjetio je da prema vremenskoj prognozi u četvrtak bi vremenske prilike trebale biti bolje, a u srijedu neće biti nastave zbog katoličkog Božića te za premijera nema razloga da se nastava završi u petak.

Govoreći o evidentnom zagađenju, premijer kaže da ljudi lože zabranjeni ugalj i druge stvari koje nisu dozvoljene urbanim načinom života zbog čega se o svemu treba podrobnije pozabaviti.

Konačnu odluku o prekidu nastave trebala bi donijeti Vlada KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije