Radovi na Ferhadiji će biti završeni do predviđenog roka

Radiosarajevo.ba
Radovi na Ferhadiji će biti završeni do predviđenog roka
/ Foto: Radiosarajevo.ba

Postavljanje granitnih ploča na dijelu Ulice Ferhadija, čija rekonstrukcija je u toku, teče planiranom dinamikom i popločavanje bi trebalo da bude okončano kada je i planirano, 15. decembra. 

"Radovi se odvijaju planiranom dinamikom. Urađeno je sve što je planirano, ostalo je još postavljanje 50 posto ploča. Radi se svaki dan i očekujemo da će radovi biti okončani kada je to i planirano, a sve naravno zavisi od vremenskih uslova", rekla je za Radiosarajevo.ba Dženita Bogunić Kešelj iz službe za komunalne poslove Općine Centar. 

Napomenula je da je ovo izuzetno frekventno područje kad je u pitanju pješački promet, te da je potrebno organizovati radove kako se ne bi stvarale gužve. 

Općina Centar je za ove projekte izdvojila oko 620.000 KM, od čega će za popločavanje biti utrošeno 500.000 KM, a 120.000 KM za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže.

Podsjećamo, početkom oktobra su krenuli radovi na sarajevskoj šetnici. Na dijelu ulice Ferhadija i to od Gajevog trga do ulice Ćemaluša se mijenjaju ploče, a urađena je i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže.

U fotogaleriji pogledajte kako izgleda Ferhadija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije