Radnici 'Sarajevoputeva' će sa mehanizacijom doći pred Vladu KS

Radiosarajevo.ba
Radnici 'Sarajevoputeva' će sa mehanizacijom doći pred Vladu KS

Više od 130 radnika državne kompanije "Sarajevoputevi" u narednih će nekoliko dana doći pred Vladu Kantona Sarajevo sa mehanizacijom protestirajući što je posao održavanja cesta u Sarajevu povjeren konzorciju u kojem je firma iz Republike Srpske, "Prijedor putevi", izjavila je za agenciju Patria Nataša Fazlić, v.d. direktora "Sarajevoputevi".

"Radnici su ogorčeni, jer nam je uzet posao. Sada su njihova radna mjesta upitna i oni su mi rekli kako su spremni izaći na proteste zbog djelovanja Direkcije za ceste Kantona Sarajevo", kaže Fazlić.

Milionski posao održavanja cesta u Općini Ilidža i na zapadnom izlazu iz Sarajeva dodijeljen je konzorciju "Prijedor putevi" i "Bosman". Prema njenim riječima, konzorcij je imao dampinšku cijenu.

Fazlić kaže da ju je kontaktirao suvlasnik i direktor firme "Bosman", Sunija Jahić, kako bi joj rekao da nije trebala stvar iznositi u javnost. No, Jahić kaže da je njegova firma nosilac posla u konzorciju sa "Prijedor putevima".

"Bili smo za skoro pola miliona maraka jeftiniji od ostalih, a imamo i tehničke mogućnosti da obavimo taj posao. Tačno je da imamo poslovno-tehničku saradnju sa "Prijedor putevima", odnosno njihovom bazom koja se nalazi u Istočnom Sarajevu", rekao je Jahić.

On je potvrdio da je danas bio kod direktorice "Sarajevoputeva".

"Bio sam kod direktorice 'Sarajevoputeva' danas, htio sam da mi objasni neke stvari. Međutim, ta  žena ne da razgovarati sa sobom. Ona je stava da su oni državna firma i da imaju pravo na poslove", kaže Jahić.

Objašnjava da su se "Sarajevoputevi" žalili na ovu odluku, ali da je njihova žalba odbačena kao neosnovana, javlja Patria..

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije