Radnici PD 'Butmir' blokirali saobraćajnicu Stup - Bojnik

Radiosarajevo.ba
Radnici PD 'Butmir' blokirali saobraćajnicu Stup - Bojnik

Radnici Poljoprivrednog dobra "Butmir" danas su obustavili rad i počeli štrajk, jer im je v. d. direktora, Amir Karahasanović (NSRzB) blokirao račun. Oni su blokirali saobraćajnicu od Stupa prema Bojniku i neće se skloniti sa ulice dok premijer i ministar privrede Kantona Sarajevo ne dođu da im se obrate, piše Avaz.

 Kako nam je kazao dosadašnji direktor Mirsad Memišević, koji još rukovodi PD-om jer Karahasanović nije dobio potvrdu suda, blokada računa stvorit će mnoge probleme.

"Mi sad trebamo raditi ponovnu sjetvu nakon poplava. Međutim, kada smo, jutros, htjeli uplatiti novac za novo sjeme, rečeno nam je da nam je Karahasanović blokirao račun. Taj čovjek već godinu svjesno uništava firmu svojim potezima. Nadam se da će Vlada konačno naći rješenje" istaknuo je Memišević.

Međutim, premijer KS-a Muhamed Kozadra izjavio je danas da račun nije blokiran.

Dodao je da mu je to potvrđeno iz banke, a da je na osnovu sudskog rješenja od 9. aprila Amir Karahasanović ovlašten za raspolaganje sredstvima na računu, piše Fena.

"On je jutros podnio zahtjev za obustavu svih plaćanja s tog računa, znači da račun nije blokiran nego je samo obustavljeno plaćanje i promijenjena ovlaštena osoba koja njime raspolaže", rekao je Kozadra.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije