Radnici "Parka" ukrašavaju Sarajevo zastavama pred 1. maj

Radiosarajevo.ba
Radnici "Parka" ukrašavaju Sarajevo zastavama pred 1. maj
KJKP Park / Postavljanje zastavljanja u Sarajevu

Povodom obilježavanja Praznika rada, jutros je ekipa preduzeća "Park" počela ukrašavanje sarajevskih ulica državnim i kantonalnim zastavama. Postavljanje zastava na postolja koja se nalaze na stubovima javne rasvjete radnici "Parka" rade iz krana autokorpi i zbog toga su na terenu zajedno sa mehanizacijom već od jutarnjih sati.

Državne i kantonalne zastave bit će postavljene na stubovima javne rasvjete uz saobraćajnicu u ulici Obala Kulina bana, Mula Mustafe Bašeskije, dijelu ulice Maršala Tita i na svim većim raskrsnicama u ulicama Zmaja od Bosne, Bulevaru Meše Selimovića i Džemala Bijedića, u oba smjera, odnosno u pravcu grada i u pravcu Ilidže. Postavljene zastave sarajevske ulice ukrašavat će i nakon prvomajskih praznika, odnosno tokom obilježavanja Dana KS, Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom, a tokom srijede i četvrtka ekipa dekoracije imat će na terenu i dežurni tim u slučaju potreba.

Tokom prvomajskih praznika, zbog procesa rada, radno vrijeme preduzeća „Park“ bit će organizirano u dežurama u svim sektorima i radnim jedinicama. Tako će na terenu i 01. i 02. maja biti dežurne ekipe Sekora održavanja javnih zelenih površina, odnosno radnici zaduženi za održavanje higijene i prikupljanja smeća na području Starog Grada, Centra, Novog Sarajeva, Novog Grada, Ilidže i Vogošće.

Već je određena i dežurna ekipa zadužena za održavanje javne rasvjete, koja će u slučaju potrebe biti na terenu i otklanjati kvarove. Inače od januara ove godine preduzeće „Park“ održava javnu rasvjetu na području tri općine i to Centra, Novog Sarajeva i Novog Grada. Kvar na javnoj rasvjeti se ne može prijaviti preduzeću „Park“, nego Centru za nadzor i upravljanje javnom rasvjetom KS, a telefonski broj za prijavu kvarova je 033/564-444.

Na terenu će oba dana praznika biti i dežurna ekipa „Parka“ zadužena za njegu i orezivanje stabala, te u slučaju potrebe odmah intervenisati.

Svakako, već tradicionalno tokom Praznika rada, u punom kapacitetu radit će se svi poslovi i usluge koje pruža popularni RZC“Pionirska dolina“ i zoo vrt, a radno vrijeme oba dana bit će od 8 do 19 sati.

U „Parkovim“ rasadnicima u Nedžarićima i Sokolović Koloniji tokom prva dva dana maja radit će se u dežurama zbog procesa proizvodnje i uzgoja, te njege sezonskog cvijeća i drugog rasadnog materijala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije