Radnici GRAS-a se razišli, saobraćaj ponovo u funkciji

Radiosarajevo.ba
Radnici GRAS-a se razišli, saobraćaj ponovo u funkciji

Radnici GRAS-a, koji su danas nenadano odlučili protestirati zbog neisplaćenih plaća, razišli su se i saobraćaj je ponovo u funkciji.  

Kako saznajemo, razišli su se na poziv Adnana Himzanije, predsjednika Sindikata komunalne privrede, koji ih je zamolio da prestanu s obustavom te da se dogovore da eventualno u ponedjeljak organiziraju štrajk ili obustavu rada na neko vrijeme, odnosno da dogovore daljnje korake.

Blokada saobraćaja je okončana oko 15 sati a pošto se danas oko pedesetak vozača tramvaja okupilo kod Remize ali i na Čengić Vili te samoinicijativno obustavilo tramvajski saobraćaj od Čengić-Vile do Ilidže, blokirajući cestu u jednom smjeru,

Danas je potpredsjednik Sindikata komunalne privrede podružnica GRAS Rešad Hujdur kazao da je do prekida rada tramvaja i blokade saobraćaja došlo zbog četiri neisplaćene plaće.

"Ovo je vid protesta da ne bi došlo do obustavljanja ostalih vidova saobraćaja", kazao je Hujdur i dodao da je u funkciji trolejbuski i autobuski saobraćaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije