Prvo digitalno kino uskoro u općini Novi Grad Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Prvo digitalno kino uskoro u općini Novi Grad Sarajevo

Stanovnici sarajevske općine Novi Grad i ljubitelji filmske umjetnosti uskoro će moći gledati popularne filmske naslove u kinu 'Novi Grad Sarajevo', koje će se nalaziti u Multimedijalnoj sali Općine.

Općina Novi Grad Sarajevo obezbjedila je flmsko projekcijsko platno i novu digitalnu opremu koja omogućava projekcije svih novih filmskih naslova u potpuno istoj tehnici i paralelno kao i u drugim modernim kinima (multipleksima), rečeno je Feni u Općini Novi Grad. 

Publika će uživati u projekcijama i aktualnim filmskim naslovima s vrhunskom slikom i zvukom. U toku je redizajn prostornih kapaciteta i adaptacija prostora za kino projekcije. 

''Općina Novi Grad Sarajevo nema nijednu kino dvoranu, iako u njoj živi oko 130.000 stanovnika. Prvo digitalno kino koje ćemo otvoriti bit će bolje i pristupačnije u odnosu na ostala, prije svega kada su u pitanju cijene ulaznica i programi'', kazao je Feni načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Dodao je da je cilj uvesti nove kvalitetne sadržaje u život stanovnika, te učiniti Novi Grad ugodnijim mjestom za život svih građana.

U prvim danima kino će raditi kao klasično kino u kojem će se prikazivati aktuelni filmski hitovi. Međutim, pored popularnih filmskih naslova u planu je da se programom obuhvate i filmovi iz evropske i domaće kinematografije, te obogati ostalim sadržajima, poput dokumentarnih i filmova za djecu i mlade kao i organizovanje ostalih kulturno-zabavnih i umjetničkih sadržaja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije