Protesti u Mostaru protekli bez govora, zvižduka i parola

Radiosarajevo.ba
Protesti u Mostaru protekli bez govora, zvižduka i parola

Blizu pedeset građana i građanski Mostara i večeras se po 44 .put u kontinuitetu okupilo na Španskom trgu na protestnom okupljanju, javlja dopisnik Anadolu Agency.

Za razliku od svih prethodnih okupljanja protesti su protekli bez uobičajenih govora, zvižduka i uzvikivanja parola. 

"Radne grupe koje je formirao Plenum građana i građanki Mostara radi na analizi Prijedloga nacrta budžeta za 2014. godinu. Najveći problem koji su uočili je nedostatak sredstava za poticaj poljoprivrede, dok za javne kuhinje uopće nisu predviđena sredstva. S druge strane planirano je da su u maksimalnoj kvoti finansiraju politička stranke'', u izjavi za medije kazao je Feđa Fajić, portparol Plenuma građana i građanki Mostara.

Nakon što budu u potpunosti iznalizirali sve stavke u nacrtu budžeta oni će svoje primjedbe dostaviti nadležnim organima Skupštine i koristit će ih javnim medijskim istupima. Kako je istakao oni su nastavili su sa prikupljanjem potpisa za peticiju koju su već predali nadležnim tijelima Skupštine HN kantona.  

Do sada su prikupli preko 4.000 potpisa. Tekst peticije poslali su i u Konjic odakle očekuju značajnu podršku  Protestno okupljanje najavljeno je i za sutra u 17 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije