Protesti u Bihaću, mladi iskazali nezadovoljstvo stanjem u BiH

Radiosarajevo.ba
Protesti u Bihaću, mladi iskazali nezadovoljstvo stanjem u BiH

Oko stotinu od ukupno 6.000 studenata  Univerziteta u Bihaću okupilo se danas na Gradskom trgu gdje su, uz podršku ostalih građana, iskazali svoje nezadovoljstvo djelimičnim učešćem Bosne i Hercegovine  u programu Evropske unije (EU) Erasmus+. 

Protesti su organizirani u još nekoliko bh. gradova pod nazivom „Revolucija“, a u Bihaću ih je organiziralo Vijeće mladih Unsko-sanskog kantona (USK).

"Teška je situacija u kojoj se nalazi bh. društvo, a pogotovo studenti, pa su i oni napokon shvatili da  je vrijeme da se zauzmu sami za sebe" kazala je za agenciju Fena jedna od organizatorica, Elma Begić iz Vijeća mladih USK-a.

Nakon protestnog kruga, studenti su se okupili ispred zgrade Općine Bihać i uz transparente i poruke odlučno pokazali šta misle i kako se osjećaju. Izrazili su nezadovoljstvo današnjim stanjem u BiH, s nadom da će političari u našoj zemlji evoluirati u političkom smislu i svoje interese podrediti interesu građana, u ovom slučaju mladih.

FOTO: 'Mostar treba promjene!'

Studenti poručili: Ovo je samo početak!

Studenti na ulicama širom BiH traže svoja prava

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije