Promjene na čelu VIK-a: Smijenjena Azra Muzur, poznato i ime novog direktora

E. H.
Promjene na čelu VIK-a: Smijenjena Azra Muzur, poznato i ime novog direktora

Nadzorni odbor preduzeća "Vodovod i kanalizacija" (ViK) smijenio je danas dosadašnju direktoricu ove Azru Muzur (SDA), potvrdio je za Radiosarajevo.ba ministar komunalne privrede i infrastrukture u Vladi Kantona Sarajevo Srđan Mandić.

Također na poziciju v.d. direktora VIK-a imenovan je Enver Hadžiahmetović.

Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić - undefined

FOTO: AA: Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić

"Pred novim menadžementom je sada jako puno posla, prije svega hitni nastavk realizacije kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), namijenjenog za rekonstrukciju vodovodne mreže i obnovu pumpnih stanica", kazao je za naš portal ministar Mandić.

Hadžiahmetovića je na ovu poziciju kandidirala stranka Narod i pravda, koja je u političkoj raspodjeli pozicija u KS dobila ViK.

Hadžiahmetović je trenutno direktor preduzeća “Komunalno” u Brezi, a inače je inžinjer mašinstva, koji je prije brezanskog “Komunalnog” radio kao savjetnik načelnika općine Breza, a od 2013. do 2016. godine radio je za firmu "Atom Holding Dubai", na projektu proširenja harema u Meki, na održavanju elektromašinskih instalacija na “Royal Clock Toweru”, te drugim projektima izvan Meke u Saudijskoj Arabiji.

Enver Hadžiahmetović - undefined

FOTO: Društvene mreže: Enver Hadžiahmetović

Prema dostupnim informacijama, Hadžiahmetović je od 2000. do 2013. godine bio zaposlenik Granične policije BiH, gdje je od 2010. do 2013. godine bio samostalni inspektor za unutrašnju kontrolu.

Bio je i član ekspertne grupe za izradu Programa sigurnosti civilnog zrakoplovstva pri Vijeću ministara BiH, član Međuresorne grupe za izradu Strategije i akcionog plana integriranog upravljanja granicom BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije