Projekat vrijedan skoro 2.000.000 KM: Uskoro počinje izgradnja važne raskrsnice u Sarajevu

2
Radiosarajevo.ba
Projekat vrijedan skoro 2.000.000 KM: Uskoro počinje izgradnja važne raskrsnice u Sarajevu
Foto: Vlada KS / Ubrzo počinje izgradnja raskrsnice

Vlada Kantona Sarajevo objavila je da je potpisan sporazum za izgradnju kružne raskrsnice na spoju ulica IX transverzale, Džemala Bijedića i Ive Andrića.

Projekt izgradnje kružne raskrsnice na spoju ulica Džemala Bijedića, Ive Andrića sa uklapanjem IX transverzale predstavlja nastavak aktivnosti na sanaciji, rekonstrukciji i proširenju ulice Džemala Bijedića sa postojeće dvije na četiri saobraćajne trake.

Ministarstvo saobraćaja KS za ovaj projekat obezbijedit će finansijska sredstva u iznosu od 1.700.000 KM, dok će Općina izdvojiti finsnsijska sredstva u iznosu od 200.000 KM.

Objavljena snimka: Ovo je prvi iskaz atentatora, odgovorio na pitanje zbog čega je pucao na Ficu

Objavljena snimka: Ovo je prvi iskaz atentatora, odgovorio na pitanje zbog čega je pucao na Ficu

"To je još jedan u nizu projekata koji će značajno rasteretiti gužve u Kantonu Sarajevo. Bitno je reći da završetkom radova ova dva kružna toka dobijamo najveću saobraćajnu infrastrukturnu vrijednost od rata do danas koja će značajno rasteretiti gužve u Općini Novi Grad, ali i u Kantonu Sarajevo.

U Općini Novi Grad Sarajevo radimo baš dosta velikih projekata, vrlo brzo ćemo krenuti i sa Bulevarom Mimara Sinana, nakon toga ćemo raspisati Majdansku ulicu tako da će Novi Grad u ovoj godini, a i u idućoj biti veliko gradilište kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura", kazao je ministar Adnan Šteta koji je potpisao sporazum sa načelnikom Općine Novi Grad Semirom Efendićem, direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem i direktorom firme "Bosman", koja je izvođač radova, Sunom Jahićem.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je ministar finansija Kantona Sarajevo Emir Dedović.

Potpisan sporazum za izgradnju kružne raskrsnice na spoju ulica IX transverzale, Džemala Bijedića i Ive...

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Monday, July 3, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije